Дариткова: Ще бъде наистина безотговорно да оставим страната без парламент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Досега не сме имали пълен мандат и винаги служебни правителства са организирали изборите. Не това ни притеснява. Притеснява ни, че има много решения, които трябва да се вземат от парламента. Служебното правителство няма такива правомощия и ще поставим в риск българските граждани.

 

Важно е да приключим успешно тази година, защото с новия бюджет ще се гарантира нормалното функциониране на държавата през следващата година. Всички предизвикателства – спад на икономиката, намалени приходи и всички плащания, които се увеличиха заради антикризисните мерки, могат да намерят отражение само в един нов бюджет. Ако сега се разпусне парламентът и останем със стария бюджет, ще трябва да се разпределя 1/12-та от него и смятам, че това ще създаде огромен проблем на всички.

Това споделих на среща с членове и симпатизанти в община Баните.

В тази сложна ситуация, пред която е изправен за първи път светът, в България положението също е комплицирано.

 

Преди близо два месеца започнаха протести без конкретен повод, но всички сили, които дълго време стоят извън парламента, намериха начин да се консолидират сега и тръгнаха срещу нас с една единствена цел да ни свалят от власт. Защо в тази сложна ситуация понасяме всички упреци и негативи?! Защото отговорното поведение изисква да продължим управлението си до края на мандата. Отговорни сме пред тези един милион избиратели, които през 2017 г. ни дадоха своето доверие и за които вярвам, че не са се отказали от подкрепата си за ПП ГЕРБ. Освен това в условията на криза, която бушува – здравна, икономическа, социална, ще бъде наистина безотговорно да оставим страната без парламент.

При тези условия вероятно ГЕРБ ще понесе политическа щета.

Но аз смятам, че нашите симпатизанти – тези, които са в ГЕРБ не заради личната сметка и изгода, а заради общите ни идеи и цели, ще удържат на провокациите. Във всички тези години ние и градихме, и променихме България с много работа. Не сме безгрешни, признавали сме си грешките, реагирали сме. Търсили сме отговорност от всеки, който по някакъв начин е дискредитирал партията чрез своите действия.

От 10-ти септември структурата на ГЕРБ в Баните има ново общинско ръководство. Дойдох и да си изясня ситуацията със структурата, защото в цяла Смолянска област само от тук постъпиха 14 декларации за напускане с идеята, че по някакъв начин политиката, която следва ГЕРБ, вече не била същата и има отправени упреци към мен. Аз съм готова да приема всяка градивна критика, но когато се хвърлят думи в пространството, без конкретика, оставаш с впечатление, че заради лични емоции, заради това, че има ново ръководство, част от членовете на ГЕРБ тук напускат. Сега сме в момент, в който трябва да търсим обединение и не бива да отблъскваме никого. Може би има неразбиране у тези хора и те са подведени.

Даниела Дариткова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Дариткова: Ще бъде наистина безотговорно да оставим страната без парламент

  • Тази, като я видя последните пет-шест месеца по телевизия, във вестници и където и да е, винаги си спомням думите на Кобилкина: ” Недоeбaнa жена е като теpopист сас бомба вав раката – всеки момент МОЖЕ ГРЪМНЕ !!!!!!!!!

Вашият коментар