Да вярваш на хора като Марешки и Борисов е като да вярваш, че с бърз кредит ще заживееш по-добре

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има нещо, за което съм абсолютно съгласен с г-н Марешки. И то е, че бедните хора имат нужда от евтини лекарства и евтин дизел.

Проспериращите бизнеси на г-н Марешки много добре илюстрират продънената ни държава. Колкото повече мизерия, колкото повече бедни мизерници има на това място, толкова по-успешен ще бъде г-н Марешки.
А той е един много, много успешен човек.

Големият въпрос е за 4 години какво г-н Марешки направи срещу бедността, освен да ѝ продава все повече лекарства? Какво различно направи от това да паразитира върху най-слабата, най-уязвима част от обществото ни?

Направи ли нещо, което да помогне на хората да бъдат по-здрави, а не да купуват лекарства „евтино“? Някаква законодателна инициатива, някакви идеи, предложения…? Поне аз не се сещам. Сигурен съм, че и клиентите и на аптеките, и на бензиностанциите му също не се сещат.

„Ефектът Марешки“ не е нищо повече от печалба на гърба на бедността и изсмукване на стотинките на слабите.

В държава, в която здравеопазването е пълна щета, здравната каса не работи като хората и не може да отидеш на читав лекар без връзки, е държава, в която успешните хора са такива като г-н Марешки.

Това, което виждаме, е че този стъпил на бедността и нещастието успех на г-н Марешки го е докарал до пълна самозабрава.

По един или друг начин, същото се отнася и за Борисов. 50-те лева няма да те направят по-богат, евтините хапчета няма да те измъкнат от болестите и евтиният дизел няма да направи колата ти по-нова.

Да вярваш на хора като Марешки и Борисов е като да вярваш, че с бърз кредит ще заживееш по-добре.

Не, просто ще запълниш една дупка за ден, два, че и за месец дори. След което мизерията ще те връхлети отново, с още по-страшна сила.

Големият въпрос е не колко ще спестиш от лекарства, а как да спреш да бъдеш толкова беден и толкова болен. Да не гласуваш за Борисов и Марешки е първото и най-правилно нещо, което можеш да направиш по пътя на измъкването ти от тази отвратителна зависимост.

Мартин Димитров

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар