Кирил Петков

Да гледаме как шепа самозабравили се хлапетии късат връзките ни с Русия заради кефа на новите ни началници е отчайващо

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Срамна работа, много срамна работа. Голяма мълчанка е днеска в България.

Да гледаме как шепа самозабравили се хлапетии късат връзките ни с Русия заради кефа на новите ни началници, ме отчайва.

И войната в Украйна няма нищо общо с това. Отдавна заклеймихме Русия като агресор.
Просто сега трябва да блеснем с вдигане на ръка и с правилни отговори на въпроса – така правят добрите ученици. Отличниците така правят. И ястребите също. И малоумниците също.

Отчаян съм, защото същите тези същества ни тикат към война, защото са ни продали за фронтова държава, защото сме им важни само с Черно море (с военното Черно море), а ние седим и мигаме. Защото винаги са гледали на нас като на периферия, а в периферията може да става всичко.

Да кажеш и да твърдиш денонощно напоследък, че Русия е враг на България, че нищо не е направила за българите, че едва ли не ни е освободила от турците само за да ни тъпче, е най-модното нещо сега. И най-реактивното. Искаш ли да се издигнеш, плюй Русия. Не плюеш ли Русия, си „пробит“.
Искам да кажа обаче на тези наши „правилници“, че хабер си нямат какво значи да плюеш Русия – в душата на българина. Скоро ще го усетят. На изборите ще го усетят много звучно. Ще го усетят и тези, за които омразата към Русия е алиби за съществуване, и тези, които се правят на шушумиги сега и искат още малко да управляват. Ще го усетят и Промените, и ДБ-тата, и БСП-тата. И генералите също. Много яко ще го усетят.
Нека да е ясно – днес България къса дипломатически отношения с Русия. Отлитащите самолети късат дипломатическите отношения. И какво ще направи Русия, вече не е толкова важно. Поредните български слънчогледи късат с Русия.
Те същите казаха, че Русия е бензиностанция с ракети, и сега като пълни инфантили си играят, като драскат клечки кибрит.
Не знам кога – след шест месеца, след шест години или след шейсет, но всички ние ще си платим цената.
А целокупните централни медии надминаха всичко, което съм видял през живота си – огън от всички с най-тежката артилерия. Огън по шпионите, по Русия, по Путин, по путинистите , по „рубладжиите“ и по „пробитите“.
И най-важното – майната му на това, какво им е на хората в душите.
А самолетите отлитат за Москва с руски шпиони – мъже, жени, деца, прислужници, готвачи – всичките врагове на България.
Ето затова съм отчаян. Заради голямата мълчанка.
И моля никой да не ми чете съвременни исторически лекции и интерпретации и да не ми пее химни колко горда и автономна е сега България.
Николай Милчев

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар