ДА НИ Е ЧЕСТИТО! ПРИ ВОЙНА РУСИЯ – УКРАЙНА, ГЕРБ ВИКАТ В ЗАПАС ВСИЧКИ НАД 35 ГОДИНИ ОТБИВАЛИ ВОЕННА СЛУЖБА

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във връзка с нарастващото напрежение по границата между Украйна и Русия, днес в министерски съвет се е провело заседание на което е решено при избухване на война, всички български мъже навършили 35 години и отбивали преди това военна служба да бъдат извикани в запас.

Мярката се налагала, за да може реално да се знае, ако се наложи колко точно запасняци може да изпрати България на фронта на страната на Украйна и НАТО.

Според военният министър Каракачанов място за паника нямало, защото всяка една държава, която е заплашена от руска инвазия трябвало да бъде подготвена за всякакви действия от страна на Русия.

Според Бойко Борисов, ние като страна членка на НАТО трябва да спазваме всички договори на Алианса и при нужда да се отзовем с цялата си военна мощ в полза на нашите съюзници.

Българската армия винаги е била част от съюзи, но само съюзът в НАТО досега е доказал, че ние можем да се развиваме като боеспособна армия, а участието ни в мисиите на Алианса в Афганистан и други горещи точки по света, вече са доказали на партньорите ни че на нас може да се разчита, като партньори.

Добре е да се знае, реално колко мъже евентуално могат да се мобилизират в помощ на армията при евентуална агресия от страна на друга държава към България, затова и мярката запас, ще се задейства, въпреки че от години не е прилагана, а и е хубаво за мъжете малко да се поотделят от домовете си и да си припомнят годините в казармата е завършил мисълта си Бойко Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар