Да предпазим малчугана от слънцето

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слънцезащитна козметика, леки и светли дрехи от естествени материи, шапка и слънчеви очила. Това са необходимите принадлежности, за да осигурите безгрижно и безопасно лято на вашето дете. В горещите месеци на годината температурите са вискоки, но малките палавници се нуждаят от достатъчно време за игри и почивка навън.

За да могат да палуват на воля и да не е застрашено тяхното здраве, достатъчно е да им осигурим защита от опасното въздействие от UVA и UVB лъчите.

 

 

Козметика за слънцезащита

Млеката и лосионите против слънчево изгаряне са все по-масово използвани от малки и големи. Проблемът е, че много често родителите считат тези продукти за задължителни само край морето. Опасното въздействие на яркото слънце обаче е еднакво по сила и в града, и в планината, и на плажа.

 

Затова нежната и чувствителна детска кожа има необходимост от грижа през цялото лято. Дори при игра навън в градския парк или плошадка, мъникът може да изгори на слънце, ако не е предпазен. Ефективната защита на детето изисква редовна употреба на козметичен продукт за слънцезащита с  SPF 15.  За да се ориентирате правилно сред богатия търговски асортимент, търсете в специализираните магазини защитна серия, която е предназначена за деца.

 

Някои продукти са специално за новородени, докато други се препоръчват след определена възраст на малчугана. За да гарантират предпазване на нежната бебешка кожа лосионите за най-малките са минимум с 50 фактор на защита. Качествените препарати са широкоспектърни срещу ултравиолетовите UVA и UVB лъчи. За първите дерматолозите казват, че състаряват кожата, а вторите са отговорни за слънчевите изгаряния и обриви, ако се прекали с излагането на открито.

 

Какъвто и слънцезащитен крем за бебе да предпочетете, най-важно е да го използвате правилно. Кожните специалисти препоръчват 20-30 минути преди  самото излагането на слънце, детската кожа да бъде третирана с продукта. На плажа слънцезащитният лосион се нанася поне на 2 часа. Много от съвременните препарати са водоустойчиви и защитават кожата и във водата, но това не отменя изискването да се поставят периодично по тялото.

 

Родителите е важно да се съобразят със съветите на лекарите, че независимо от използваните козметични продукти, децата не бива да се излагат на пряка слънчево светлина между 11 и 16 часа. При новородените и по-малките бебета до 6-8 месеца даже изобщо не е препоръчително директното стоене под жарките лъчи.

 

Летните дрехи

Колкото температурите са по-високи, толкова детето трябва да е облечено по-леко. Малките съкровища са активни, постоянно тичат, скачат и играят, което преполага да са с максимално удобни дрехи.

 

За лятото светлите тонове са по-подходящи за момиченцата и момченцата. По-леките материи и естествените материали помагат на нежната и чувствителна детска кожа да диша и не се спарва.

Обувките през лятото също е необходимо да са свободни и отворени. Най-подходящи са сандалите и гуменките от плат.

 

Шапката – необходимият аксесоар

Шапка с козирка, сламена или текстилана – всяка една от тях е задължителен полезен елемент от детското облекло особено през лятото. Тя пази детската главичка от силното слънце. Моделите за мъниците са изработени от весели ярки цветове и с различни апликации.

 

Детските шапки са идеален завършек на тоалета на малките дами и господа. За горещините са подходящи тези, които са изработените от естествени и дишащи материи. Момчетата предпочитат моделите с козирка, докато в жегите момичетата масово носят памучни кърпи или сламени капели.

 

Слънчевите очила за най-малките

Компромиси с качеството на детските очила не са допустими, защото може да се увредят очите на мъника. Качествените продукти имат сертификати, които гарантират наличието на UV филтри. За да са напълно безопасни очилата, те трябва да са изработени от висококачествени материали, които да не застрашават здравето на малчуганите дори и при счупване.

 

Модните тенденции това лято налагат пъстри очила с интересни принтове с Батман, Мики Маус, камуфлажни рамки и др.

Специалистите казват, че носенето на слънчеви очила спокойно може да започне след първите 6 месеца на бебето.

 

Богат избор от детски стоки с високо качество може да откриете в магазините на Kidso.bg.

 

Снимки: КИДСО

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар