Да се бориш 332 дни и нощи срещу COVID-19 – случи се на екс футболистка – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившата футболистка на американския Чикаго Кейтлин Денис вече 332 дни се бори с COVID-19. 30-годишната жена страда от коронавирусната инфекция почти година и не може да бъде излекувана.

Денис заяви пред “Washington Post”, че е била сред първите, които са се заразили. Въпреки че повечето хора преболедуват коронавируса за около 10 дни, тя не може да изчисти тялото си от вируса вече в продължение на 332 дни.

“Вирусът ме удари в самото начало. Сега сме на втората година, говорим за ваксини, мутации, нови щамове, нова администрация на САЩ, а за мен всичко е същото. Непрекъснато съм на легло, болна съм от 332 дни, имам чувството, че времето стои неподвижни, не се движи, чувствам се, че съм в затвора”, признава бившата футболистка.

Тя посочва, че в момента е без работа и се случва да има дни, в които дори не може да стане от леглото.

“Опитвам се да се примиря с факта, че няма да победя този вирус. Всяка сутрин, когато се събудя се чудя – как ще бъда днес? Аз съм това, което казват лекарите – дългосрочно болен човек. В този случай COVID-19 поема тялото ми и не иска да си тръгне. Според лекарите вероятно има десетки хиляди случаи по света като мен и всъщност никой дори не знае колко са. Все едно съм в черна дупка, просто чакам всичко да мине”, добави тя.

Заслужава да се отбележи, че симптомите като болки в тялото, болки от главата до петите и слабост на мускулите изчезват и се връщат отново.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар