Да се гласуват изборни промени, преди Радев да разпусне НС, настоява ГЕРБ – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да се гласуват изборни промени, преди Радев да разпусне НС, настоява ГЕРБ

Стоп кадър, бТВ

До закриването на 46-ия парламент да се приемат промени в Изборния кодекс за предстоящите президентски и парламентарни избори. За това настояха отново от ГЕРБ в кулоарите на парламента, докато в президентсвото Радев провежда среща между с ЦИК за възможността изборите да са 2 в 1.

“Демоктрацията дава възможност на гражданите да гласуват по начин, по който те изберат. Демокрацията е да даваш права, а не да лишаваш от права. Последните изменения лишиха от права редица български граждани и за това активността беше 30%. Все още има време, особено на фона за липсата на информация кога ще са парламентарните избори, парламентът да взема спешни решения. До този момент комисията по правни въпроси не е гледала нашите предложения, но държим да знаем становищата на президента”, каза председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Дали машините и софтуерът все още не е собственост на България? Дали за втори път изборите ще се правят от частна фирма? Български граждани ли ще обслужват машините в чужбина? Ще бъдат ли броени всички разписки във всички секции?

Тази поредица от въпроси отправиха от ГЕРБ към ЦИК и президента.

“Отговорност на всеки един политически субект е изборите да бъдат с максимално представителство. Както президента, така и всички партии трябва да се опитаме да направим така че без страх гражданите да дадат своя вот”, каза зам.-председателката на парламента от ГЕРБ Росица Кирова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар