Да убием лекаря, зоват някои, а забравиха кой уби детето в Сотиря и скопеното МВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Върху него се изсипва и водопадът от обвинения на роднините на убитото дете. Мъката им е неописуема и естествено да не усетят капаните на институции и заинтересовани кръгове, които са готови да ги използват за свои цели. А целта е да се отклони вниманието от гафовете на МВР и куп други структури, които струват стотици милиони, а ефективността от работата клони към нулата. Някои медии и журналисти също влизат в този кюп.

Извършителят на гнусното престъпление Мартин Трифонов вече не е главен герой. Той е в ареста и вече не е източик на сензационни новини. Затова напред бе изтласкан лекарят от Спешна помощ. Да, правилата са били нарушени. Проверяващите обаче грешат като мълчат за причините. Така дават повод да се роят слухове и предположения

 

Къде останаха въпросите към вътрешния министър Младен Маринов за това кой е трябвало да контролира, наблюдава или поне да се интересува от поведението на Трифонов, който вече е лежал в затвора за блудство? Защо МВР харчи огромен финансов и човешки ресурс в широкомащабни операции по издирваненто на убиеца, вместо да извършва превантивна дейност? За пореден път министър Маринов и подчинените му нямат никаква вина за спокойно разхождащите се педофили и други подобни изроди. Има ли списък на тези лица? Къде са отговорниците по контрола на техните действия? Къде са дузината агенции и куп други структури, за които бюджета е просто виме. Оправданията и глупостите които ръсят след всяка трегедия с дете и поредното злодейство говорят не само за безпомощност, но и за тотален непрофесионализъм. За морал и съвест да не говорим.

 

Проблемът продължава да е, че по села и паланки е въпрос на късмет дали ще осъмнеш. Насилието е начин на живот и препитание. Маргинализирани маси превземат територия след територия, а институциите правят всичко възможно, това да остане скрито. Те това работят – да закопават проблемите като болно от африканска чума прасе.

 

Изнасилванията, кръвосмешението, побоищата, пиянските изстъпления и всякакви други извратености са всекидневие в много повече семейства, отколкото си представяме. И определени кръгове печелят от това. Прост народ – слаба държава, е казал народът. В слаба държава се краде най-лесно. Зловещо безхаберие и зловеща некомпетентност от строителите на нова България.

 

Това е темата за разговор. Работата на полицията и МВР не е да пишат писма в подкрепа на Иван Гешев, а да си вършат работата, за която им плаща всеки един българин. Включително жертвите на развилнелите се идиоти.

 

Обществото и институциите трябва да помогнат на първо място на семейството и близките на детето да преживеят ужаса и шока от загубата. През това време да се измъкнат на светло тунеядците, които получават заплати да си бъркат в носа, вместо да работят по превенцията на типове като ирода от Сотиря. Вече трябваше да е готов задълбочен анализ на случилото се и да се трасират стъпки в посока на овладяване на битовото насилие, което е добило масови размери. Бездействието на МВР и институции също е насилие – срещу цялото общество, защото създава условия за престъпления.

 

Моралният нихилизъм ще ни погуби. Да го знаете.

 

Борис Петков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар