ДБ не се яви на среща с партиите на Манолова и Трифонов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Демократична България” (ДБ) не е присъствала днес на срещата, организирана от “Отровното трио” по повод честността на изборния процес.

На проявята бяха поканени партиите на Мая Манолова, Слави Трифонов и коалицията ДБ, определени от домакините като “основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове за участие в следващото Народно събрание”, съобщава Сега.

Това бе първи опит за официална среща между трите субекта, които участват активно в протестите срещу ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев, както и първи опит на „Отровното трио“ да посредничи за единодействие. То обаче съобщи в социалните мрежи след срещата, ча се се отзовали само представители на „Има такъв народ“ и „Изправи се.БГ“.

Участниците в разговорите взели няколко конкретни решения.

Те касаят изборния ден: създаване на обща мрежа от доброволци – наблюдатели, бързо публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция, съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра и организиране на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Вчера един от съпредседателите на ДБ – Христо Иванов, публикува изявление по темата.

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар