ДБ: Правителството да отложи решението за Летище София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Демократична България” настоява правителството да отложи вземането на решение за намаляване на концесионни такси за Летище София. Това заяви пред програма “Хоризонт” на БНР Ивайло Мирчев, който е в ръководството на “Да, България” – една от партиите в коалицията.

По-рано председателят на БСП Корнелия Нинова поиска от лидерите на формациите “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!” да излязат с позиция относно концесията на летище София.

“Готвят се на оперативно заседание, т.е. не публично, а тайно, да отложат в “12 без 5″ плащанията на концесионера на Летище София за 10 години, но да го допуснат да управлява летището и да се ползва от правата си, включително събиране на такси и увеличаване на цена на билети”, отбеляза Нинова.

Ивайло Мирчев заяви, че в новия парламент “Демократична България” ще настоява за създаване на Анкетна комисия, която да разгледа тази сделка. Мирчев окачестви призива на БСП за обединение по този казус като “закъснял”.

Наскоро избраният за концесионер на летището “Соф Кънект” заяви, че “предвиденото отлагане на заплащането на годишните концесионни възнаграждения, дължими за първите 10 години от срока на концесията, е абсолютно необходимо, за да се запази финансовата устойчивост на летището, да бъде заплатено първоначалното концесионно възнаграждение и да бъде изпълнена мащабната инвестиционна програма, включително изграждане на нов Терминал 3, въпреки драстичния спад на въздушния трафик”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар