Двадесетата мисия на Rocket Lab Electron завърши с неуспех

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Rocket Lab претърпя своя втори неуспешен старт за една година. Космическата компания обяви, че нейната двадесета мисия Electron е претърпяла “аномалия” малко след запалването, загубвайки както превозното средство, така и полезния товар на BlackSky.

Вижте как изглежда ракетата Electron >> >> >>

Все още се разследва причината за случилото се. Изпълнителният директор Rocket Lab Питър Бек се извини на BlackSky и обеща, че инцидентът ще бъде изяснен скоро.

Бек заяви още, че космическата компания планира да се върне на площадката за изстрелване възможно най-скоро. Rocket lab има няколко апарата в процес на производство, така че може и да не се стигне до продължително забавяне. Припомняме, че отне само няколко седмици, докато екипът продължи с плановете си след неуспеха през юли 2020 година.

До момента седемнадесет от общо двадесет мисии на Rocket lab бяха успешни и достигнаха до орбита на Земята. Последната случка обаче няма да помогне на компанията в краткосрочен план и тя ясно показва, че стартъпите в бранша срещат редица проблеми отрано, независимо от добрите инженерни умения.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар