Двама загинали при взрив и пожар в завод ”Арсенал”

България, Инциденти
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ArsenalДвама души са загинали при инцидент в завод 3 на „Арсенал“ в Казанлък, съобщи Дарик радио. Сигналъте подаден на спешния телефон 112 около 10.44 ч.

Тази сутрин трима работници са извършвалиремонтни дейности, когато е възникнала искра и е избухнал пожар. Двама мъжете са загинали, а третият е бил изтласкан от взривната вълна.

Към момента пожарът е потушен и няма опасност от вторични взривове. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Не взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в барутния Завод 3 са причина за инцидента, възникнал тази сутрин на територията на „Арсенал“-Казанлък, обясни пред Дарик изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев. При възникналото запалване са загинали двама мъже, участващи в непосредствената настройка на оборудването.

Създадена е специална група, която да разследва причините, довели до трагичния инцидент. Към момента няма конкретни данни, предизвикали нещастието.

Своевременно сградата са напуснали останалите работещи там, няма други пострадали, нито разрушения. Към момента не може да се предостави повече информация, компетентните органи извършват разследване, уточняват от управата на фирмата.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар