Двама министри отидоха в

Двама министри отидоха в “Пирогов”, където спасиха транспортираното със “Спартан” дете

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев посетиха УМБАЛСМ “Пирогов”, където спасиха живота на 6-годишното дете, транспортирано в критично състояние от Бургас с военния “Спартан”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

На 21 февруари след разговори с медицинските екипи на УМБАЛ-Бургас, СБАЛДБ “Проф. д-р Иван Митев”, “Пирогов”, Военномедицинска академия и центровете за спешна медицинска помощ в Бургас и София, бе решено реанимационен екип на най-голямата спешна болница в страната да консултира момиченцето, което бе с остра вирусна инфекция – грип А и преболедувало скарлатина след това. Тогава бе взето решение детето да бъде прехвърлено в “Пирогов” с военния самолет “Спартан”. Авиомедицинската мисия бе осъществена след координация между министрите на отбраната и здравеопазването.“Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е положителна, че с общи усилия на колегите лекари от двете болници и спешна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот”, посочи днес министър Меджидиев.


В момента детето е в добро общо състояние, с добри показатели и възстановени жизнени функции. Предстои му възстановителна рехабилитация с оглед дългия престой в реанимацията на “Пирогов”.

“Това е поредното чудо, което осмисля не само един мандат на служебен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, за да изразя благодарността си към лекарите, които я спасиха”, каза от своя страна вътрешният министър Иван Демерджиев.

На място в “Пирогов” двамата министри разговаряха с родителите на 6-годишното момиченце, които изразиха своята благодарност за оказаната помощ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар