Дванадесети задържан за атентата в

Дванадесети задържан за атентата в “Крокус сити хол” (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Московски съд наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на дванадесети арестуван за атентата в концертната зала “Крокус сити хол” – гражданинът на Таджикистан Джумахон Курбонов, предаде ТАСС.

“Удовлетворяваме искането на следователите за налагане на превантивна мярка за неотклонение “задържане под стража” на Курбонов”, реши съдът.

Джумахон Курбонов е роден през 2003 г. в таджикския град Пархор. Той беше задържан на 26 април.

Задържаният ще остане в предварителен арест до 22 май. Разглеждането на мярката му за неотклонение протече при закрити врата.

Съгласно оповестените материали по делото, Курбонов е пребивавал и работил в Русия нелегално. Той живеел в хостел в Москва. Според информация на пресслужбата на съда, мъжът е осигурявал на терористите комуникации и пари.

“Според следствените органи на Курбанов е била възложена престъпната роля да осигури пари за подготовката на терористичния акт, включително да предостави на участниците в организираната група телекомуникационни средства и да им плаща системно”, се казва в съобщението.

По това обвинение го грозят до 20 години затвор.

Решението на съда все още не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативен съд.

По-рано съдът остави под арест още 11 обвиняеми по делото, включително четирима преки извършители на терористичната атака – гражданите на Таджикистан Далерджон Мирзоев, Сайдакрами Рачабализода, Шамсидин Фаридуни и Мухамадсобир Файзов.

Атаката в “Крокус сити хол” в московското предградие Красногорск беше извършена вечерта на 22 март. Загинаха 144 души, а 551 бяха ранени.

Следственият комитет на Русия твърди, че е доказал връзка между извършителите на атентата и украински националисти.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар