Два месеца преди да навърши 74 г. Чарлз е новият крал на Великобритания, но под какво име?

Два месеца преди да навърши 74 г. Чарлз е новият крал на Великобритания, но под какво име?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Смъртта на моята обичана майка, Нейно Величество Кралицата, е момент на дълбока тъга за мен и всички членове на семейството. 

Дълбоко скърбим за кончината на един високоценен суверен и много обичана майка. Знам, че загубата й ще бъде дълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общност и от безброй хора по света. В този момент на мъка и промяна, аз и семейството ми ще намираме утеха и ще черпим сили от дълбоката обич и уважение, на които Кралицата се радваше“.Това е първото официално изявление на 73-годишния Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, принц на Уелс, който от днес е новият крал на Великобритания.  Дали ще седне на трона като Чарлз Трети обаче все още не е ясно, тъй като новият крал има право да избере сам името си. Това е и първото му решение като владетел. Чарлз може да избере едно от четирите имена, с които е кръстен – Чарлз Филип Артър Джордж.


Той и съпругата му – кралицата консорт Камила, ще останат тази нощ в двореца Балморал в Шотландия, където следобед на 96-годишна възраст издъхна кралица Елизабет Втора.

Официалното провъзгласяване на Чарлз за крал на Великобритания ще бъде извършено в следващите 24 часа в двореца „Сейнт Джеймс“ в Лондон. Най-голямото дете и първороден син на Елизабет ще навърши 74 години през ноември и е най-дълго чакалият да наследи короната престолонаследник в историята на Обединеното кралство.

73-годишният Чарлз обаче не е единственият, който е изправен пред смяна на титлата. Въпреки че е престолонаследник, първородният му син – принц Уилям, няма автоматично да стане принц на Уелс. Той обаче веднага наследява другата титла на баща си – херцог на Корнуол. Съпругата му Катрин ще бъде известна като херцогинята на Корнуол.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар