Две деца пострадаха след скок от вълнолома в неохраняема зона в Бургас

Две деца пострадаха след скок от вълнолома в неохраняема зона в Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две деца са пострадали след като са скочили в морето от вълнолома на пристанището на Бургас. Той е в неохраняемата зона, след Централния плаж, информира Булфото. От водата са ги извадили спасители, които са се отзовали на виковете на другите деца от групата.

Инцидентът е станал към 14.00 часа в неделя. На място са пристигнали екипи на “Бърза помощ” и полицията. Децата имат наранявания по телата и са откарани в УМБАЛ – Бургас. Преди инцидента шест момчета, сред които и пострадалите, са били изгонени от спасителите, но не са се подчинили и са навлезли навътре в морето. Спасителите са се намесили при спасяването на двете деца, които са скочили от тетраподите на вълнолома.


Децата са прегледани в болницата и освободени за домашно лечение с леки охлузни наранявания, получени в резултат на силното вълнение и блъскането им в тетраподите, разположени по бургаския вълнолом до Морска гара, съобщи впоследствие БНР.

Според медията обаче не спасители, а случайно преминаващ младеж се е притекъл на помощ, след като чул виковете им, и ги извадил от водата. Именно той алармирал полицейските служители за инцидента. На място се отзовали служители на бургаската жандармерия, общински инспектори и екип на “Спешна помощ”.


Снимка: Булфото

Двете момчета, на възраст 8 и 14 години, са отишли сами на плаж, като заблудили баба си, че с тях ще бъде бащата на по-малкото момче. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да се окъпят, непреценявайки опасността от бурното море и отривистите пориви на вятъра. Децата са братя – имат обща майка, но различни бащи. Майката работи в чужбина, за тях се грижи баба им. Жената е на разпит в  Първо РУ Бургас.

Вятърът в Бургас е с 60 км в час и заради това плажът е почти празен въпреки слънчевото време.


Снимка: Булфото

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар