Две жертви в Каравелово след потопа: Възрастна жена се самоуби, пенсионер получи инфаркт

Две жертви в Каравелово след потопа: Възрастна жена се самоуби, пенсионер получи инфаркт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двама души от едно от най-потърпевшите населени места от наводнението в Карловско намериха смъртта си след потопа. Възрастна жена сложи край на живота си в пловдивското село Каравелово. Става въпрос за местна жителка на 86 години, която се е обесила.

Кметицата на Каравелово опроверга слуховете самоубийството да има общо с бедствената ситуация през последните дни, съобщава в. „Марица“. Районът, където възрастната жена е живеела, не е бил засегнат от потопа, нито къщата й.Втора жертва даде селото след потопа, който удави къщи, земеделски посеви, животни. 76-годишен жител на Каравелово е бил открит тазии сутрин мъртъв в дома си. Предполага се, че той е получил инфаркт. Намерили са го роднини, съобщава „Подбалкански новинар“.


Къщата на мъжа е била наводнена, а възрастният човек е бил сред евакуираните, които бяха приютени в кметството две нощи. След това пенсионерът се прибрал в дома си, където е живеел сам.

От днес в Каравелово вече има осигурена линейка, която е на разположение на местните хора. Медиците от УМБАЛ „Проф. Александър Чирков“ – София ще дежурят всеки ден от 7 до 20 часа.

Десетки доброволци и военни и днес продължават да оказват помощ на пострадалите от наводнението карловски села. Епидемиологичната обстановка в пострадалите села се усложнява. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив предупредиха, че има опасност от разпространението на зарази. В Сопот, Карлово и още три села вода има, остава в сила забраната за пиене и за използване за битови нужди, тъй като не е годна, според резултатите т пробите на РЗИ-Пловдив.

Заради прекъснати водопроводи обаче положението остава тежко в селата Богдан и Каравелово, съобщава БНТ. В село Слатина питейната вода също не достига. Все още водоснабдяването на селото не е възстановено напълно. По-рано днес служебното правителство реши да отблокира вода и консерви от държавния резерв за нуждаещите се в Карловско.

От Български червен кръст раздават дезинфектанти, одеяла, вода и дрехи на пострадалите. Община Карлово разкри дарителска сметка за подкрепа на пострадалите. Вече са активни и две DMS кампании – на община Карлово и на три граждански организации.

Електроуреди и мебели за пострадалите семейства, както и подкрепа на родителите, чиито деца започват училище – за това ще бъдат изразходвани средствата, получени в кампанията на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Национална асоциация на доброволците и Български дарителски форум.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар