Две компании се оттеглят от „Северен порок-2″ под заплаха от US санкции

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ разширяват днес санкциите срещу Русия, по-точно срещу кораба “Фортуна”, който е включен в строителството на газопровода “Северен поток-2”, и неговия собственик – компанията КВТ-Рус. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от сайта на министерството на правосъдието на САЩ.

В санкционния списък са включени също базираната в Русия компания Рустанкер, както и танкерите “Максим Горки” и “Сиера”.

Германският концерн Билфингер (Bilfinger SE) се е отказал от участието си в проекта заради заплахата със санкции от Вашингтон, съобщи днес в. “Билд”.

По данни на изданието компанията е имала сключени няколко договора с проектния оператор Норд стрийм-2 (Nord Stream 2 AG) за 15 млн. евро, включително за “разработване, доставка и обслужване на системи за сигурност”.

Според “Билд” Билфингер вече е уведомила американската страна, че не възнамерява да изпълни договорите.

Застрахователната швейцарска компания Цюрих иншуърънс груп (Zurich Insurance Group) също е прекратила участието си в проекта, информира ТАСС.

“Компанията отдава най-висш приоритет на съблюдаването на икономическите санкции, включително по законодателството на САЩ. Поддържахме тесен контакт с Държавния департамент на САЩ за обсъждане на санкциите по “Северен поток-2″ и прекратихме цялото (застрахователно) покритие, което попада в обхвата на санкциите”, каза говорителят на компанията Томас Баер.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар