Две седмици самоизолация за заразените с COVID-19

Две седмици самоизолация за заразените с COVID-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес влиза в сила правилото, че заразените с COVID-19 се самоизолират за период до 14 дни по преценка на лекуващия лекар. Контактните с тях ще се поставят под медицинско наблюдение за срок от десет дни.

Нормативните промени за това са обнародвани в Държавен вестник.

Разписани са и мерките при случай на коронавирус в училище или в детската градина. При възникнала инфекция – паралелката или групата остава под карантина за 10 дни, като през този период при тях не се допускат деца, които не са били контактни, освен ако не са преболедували или ваксинирани до 90 дни по-рано.

Преболедували деца или ученици ще се приемат обратно след представяне на медицинска бележка от лекар, че са клинично здрави.

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 16, сочат данните на Единния информационен портал.

Направени са 1159 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 1,38 процента.

Няма починали пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция за последното денонощие.

Към днешна дата в болница са 158 души с диагноза COVID-19, от които 21 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са осем.

Излекувани през последното денонощие са 4 души, а общо от началото на пандемията – 1 292 694 души.

Активните случаи към момента са 8 201.

През последните 24 часа са поставени три дози ваксина срещу COVID-19, а общо от началото на ваксинационната кампания поставените ваксини са 4 726 256.

Общо 38 742 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 339 637 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар