Шествие

Две шествия в защита на традиционното българско семейство: Върнете дъгата на децата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Граждани се включиха в две събития в защита на традиционното българско семейство и брака между мъж и жена. Тази година Походът на семейството се сля с Шествието за свободата на семейството в градинката при църквата „Света Неделя“ в София.


Поздрав към участниците отправиха и от Българската православна църква. Днес църквата почита празника Петдесетница. Събралите се граждани изрекоха заедно молитвата „Отче наш“. 

Пред БТА Ивайло Тинчев, председател на Националната асоциация „Поход за семейството“ и организатор на събитието за София разказа, че с похода отправят послание в подкрепа на традиционното семейство. „Това е естествената среда за раждане, отглеждане и възпитание на децата. Също така искаме да покажем на семействата, че е добре да прекарват повече време заедно, да отделят повече време за децата си и да ги учат на християнските и семейни ценности. Това са обич, подкрепа, защита на семейството“, каза Тинчев. В своеобразния празник на семейството се включиха и десетки деца.

За нас нормалното е едно дете да има майка и баща и то да бъде отглеждано в такова семейство. Това, което виждаме в Западна Европа и в други държави, където се легализират еднополовите бракове и осиновяванията от гей двойки, е нарушение правата на децата, посочи Тинчев.

Във времена като днешните повече от всякога имаме нужда да почитаме тайнството на църковния брак, посочи Пламен Мирянов, който прочете текстове от Светото писание, свързани със семейството.

Участниците в шествията носеха трансперанти с надписи: „Здраво семейство = здраво общество“, „Да казваш истината не е слово на омраза“, „Върнете дъгата на децата“. Походът на семейството се присъедини към Шествието за свободата на семейството със скандирания: „Семейство“, „Майка“, „Баща“.

Шествието бе изпъстрено с плакати, съдържащи пасажи от Светото Писание.

Шествието за свободата на семейството се подкрепя от ВМРО.

Представители на партията се включиха в него в знак на подкрепа на традиционните ценности. В съобщение на партията до медиите те призовават всички български граждани да подкрепят инициативата, организирана от Сдружение РОД пред храма „Св. Неделя“. Нека заедно покажем, че нормалността има място в българското общество, се посочва в съобщението.

Преди шествието да потегли, деца пуснаха бели гълъби.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар