Ддостоен! Президентът иска децата да се възпитават в любов към химна и флага

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бъдеще в един по-динамичен и несигурен свят – това вижда президентът Румен Радев, който участва в конференция, посветена на децата и спорта, проведена в НСА. Той иска младите да се възпитават в колективен дух, в патриотично възпитание в любов към химна и флага. Според Радев това означава масов спорт, природосъобразен начин на живот, пише news.bg.
Той запита какъв е здравният и психически статус на учениците, какво е състоянието на масовия спорт за младите хора. В момента има много проблеми, има противоречия, но те са преходни, изтъкна държавният глава. Днес сме тук, за да градим бъдещето, посочи той и заяви, че желанието му е всеки да има достъп до масов спорт от най-ранна възраст. В съвременния живот има все повече стрес и сблъсък на геополитики.
Бъдещето принадлежи на онези далновидни и активни нации, които подготвят своите граждани за това бъдеще, което е в едно все по-задъхано състояние, каза държавният глава. По време на конференцията медици от ВМА изтъкнаха, че над 41 млн. деца по света под 5-годишна възраст имат проблем с повишеното тегло. Едно от 5 български деца е засегнато от проблема на повишеното тегло.
Децата все по-малко прекарват във физическа активност, а часовете по физическо възпитание в училище не са достатъчни. Около ¼ от децата не изпълняват изискванията за физическа активност според нормативите, казаха медиците.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар