ДДС измама: Вкарват на безценица „катастрофирали“ автомобили у нас, колите се оказват нови – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Опит за избягване на мита и ДДС при внос на автомобили е разкрит от Агенция „Митници“, съобщават от пресцентъра. Установени са 29 случая, при които са избегнати данъци за 220 хил.лева. Директорът на Агенцията Павел Тонев е разпоредил ад направят пълна проверка за декларирането на автомобили от треси страни за периода 1 януари 2019 г. до 1 юни 2021 г. във всички митнически учреждения.

В повечето случаи колите са описвани като катастрофирали, повредени, дефектирани, наводнени, ударени от градушка и с механични проблеми, които се доказват само с техническа експертиза. Целта била митническата стойност да бъде занижена до 10 пъти. 

Има и случаи, в които при митническото оформяне са прилагани снимки на катастрофирали автомобили, но при проверка се установила, че автомобилите не са същите.

На 5 юни са задържани три луксозни коли, които по документи са катастрофирали. При проверката показвала, че по автомобилите няма никакви следи от катастрофи, а декларираните стойности не съответстват на състоянието им.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар