ДеБъ наглеят: Атакуват служебния кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дясната ръка на лидера на Да, България Христо Иванов – Ивайло Мирчев, поде неочаквана атака срещу служебния кабинет на ген. Стефан Янев. След като от седмици коалиционният партньор в състава на ДБ – ДСБ в лицето на лидера на партията ген. Атанас Атанасов хвали щедро действията на правителството и особено на МВР шефа Бойко Рашков, днес Мирчев посече в интервю двама от министрите, избрани от Янев – на енергетиката и на външните работи. 

Енергийният и външният министър са двата най-видими провала на служебното правителство, обяви Ивайло Мирчев от “Демократична България” в ТВ1. Той зададе въпроси какви са техните зависимости, за да не правят промени, които да прекъснат досегашните практики.

„Оценката за това правителство като цяло е по-скоро положителна. Освен енергийния министър има още двама-трима, които са пионки на някой друг. Енергийният министър е слуга на същите енергийни лобита, които докараха енергетиката ни дотук.


Андрей Живков

Който го е слагал, да знае – той обслужва статуквото и не очаквайте реформи или изкарване на кирливите ризи“, заяви Мирчев. В биографията на Андрей Живков присъстват постове както в ЧЕЗ, така и в ЕСО.

Мирчев упрекна и външния министър Светлан Стоев по отношение на друг тест, както се изрази, за кредибилност – с отказа на кабинета да отзове почетния консул във Валенсия Пламен Георгиев, чието кресло у нас изстина заради „Апартаментгейт“ и незаконната му тераса с барбекю в столичния ж.к. „Гео Милев“.

„Външният министър отказва да го оттегли като консул във Валенсия. Поради каква причина? Каква зависимост има, кой е на трупчета в прокуратурата и се страхува? Случаят е кристален – Пламен Георгиев отиде там, защото трябваше да го покрият някъде“, каза още Мирчев, който е водач на листата в Бургас и кандидат в 25-и МИР в София.

Мирчев заяви, че при срещите си в София установявал, че столицата била превзета от хора на Борисов със съмнителна биография още от 90-те години.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар