Елисавета Белобрадова-Летящата козила Ерато

ДеБъ: Няма за какво да се извиняваме на бежанците

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Справихме се повече от добре с кризата”, заяви пред БНР депутатът от Демократична България (ДБ) Елисавета Белобрадова-Летящата козила Ерато, която коментира темата за преместването на украинските бежанци от Черноморието и възникналото напрежение.

„Не можем да кажем, че затова, че сме се отнесли добре с хората в самото начало и сме ги настанили в хубави хотели, сега трябва да се извиняваме за това, което имаме възможност да предложим”, подчерта тя. Депутатът допълни, че в повечето държави бежанците са настанени в палаткови лагери.

“Няма грешка в действията на кризисния щаб от последните няколко месеца”, коментира още Белобрадова. Според депутата голяма част от украинските бежанци са станали „жертви на хибридна война, фалшива информация, страх и паника“.

Буферните центрове в Сарафово и Елхово са възможност за 72-часова мярка, уточни Белобрадова. „За да се отсеят наистина тези хора, които искат да останат, да се възползват от възможностите за подслон и прехрана и тези, които не искат.“

Напомняме, че голяма част от украинците отказаха да бъдат извозени от Чероморието към вътрешността на страната и бойкотираха преместването за 5 млн. лв.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар