Дебютна енциклопедия, посветена на Силистренска област, влезе в печат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дебютна енциклопедия, посветена на Силистренска област, влезе в печат

Ивайло Ангелов

Дългоочакваната  Енциклопедия на Силистренска област” влезе за печат в местното издателство “РИТТ” с идеята да е готова за Дните на Силистра, започващи по традиция на 14 септември – Кръстовден. Това стана ясно на оперативна среща при областния управител Ивелин Статев с двама от съидейниците на историческото издание – професорите Ивайло Петров и Димитър Игнатовски.

През март 2015 г. започна дейността по съставяне на тази полезна и много българска книга. Още в предварителната подготовка благоразположени към идеята станаха евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев и председателят на СНЦ “Енциклопедия на Силистренска област” Тодор Тодоров. Включиха се и кметове на общини от областта, както и представители на Регионалната библиотека, на местните музеи в Силистра, Тутракан и Дулово, народните читалища. 

“Енциклопедията е по примера на други области като Шумен и Пазарджик, и се предвижда да бъде издадена до година и половина в един том със статии и цветни илюстрации с обем от около 1000 страници в тираж от 1000 броя”, обясни преди повече от две години проф.Димитър Игнатовски от името на редакционния колектив, към който са съпричастни и четирима академици.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар