Девет отражения на болката в тялото ни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Девет отражения на болката в тялото ни

Девет отражения на болката, които не трябва да подценяваме.
Нашето тяло – това е една сложна система от процеси и механизми, често непонятни на обикновения човек без медицинско образование. Например, защо постоянната болка в областта на шията е сериозна причина да посетите пулмолог или пък дискомфортът от вътрешната страна на лявата ръка насочва към сърдечни проблеми?
Защо възниква болката?
Отразена (ирадиираща) болка – болезнено усещане в тялото, разположено отдалечено от огнището на болката. Уловката се крие във факта, че човек може дори и да не подозира за опасността, която го заплашва, и да отдаде всичко на изкълчване или мускулна невралгия.
Сърце. Когато възникнат, сърдечните проблеми се появяват с болка или директно в областта на гръдния кош в ляво или от вътрешната страна на ръката (при стенокардия), или между плешките.

Бели дробове
Постоянна болка от дясната страна на шията и рамото – една от причините да проверите белите дробове.
Черен дроб и жлъчен мехур . Коварен вид болка, тъй като болният е склонен да мисли, че причината за това е по-заседналият начин на живот, схванатост, мускулно напрежение …
Стомах и панкреас . Като правило, болестта на тези органи причинява болка в областта на тяхното местоположение, но, например, 50% от пациентите с хроничен панкреатит също се оплакват и от болки в гърба.
Тънките черва . Болка в пъпа може да е признак на възпаление на тънките черва. Не се изключи вероятността и от апендицит.

Апендикс и дебелото черво . Болки в дясната илиачна ямка? Веднага посетете хирурга: с апендикса не бива шега!

Бъбреци. Често е трудно да се диагностицира бъбречно заболяване, тъй като болката често се разпространява почти по цялата долна част на гърба, бедрата, корема.

Пикочния мехур. Ако имате проблеми с пикочния мехур, може да ви боли едновременно предната и задната част на таза. Отивайте в болницата, не трябва да се отлага.

Яйчници . Болка от двете страни на долната част на корема при жените може да показва възпаление на яйчниците или друго заболяване. Наложително е да се обърнете към гинеколог .

Видовете болка, отразени в този списък, не са изчерпателни. Ние сме подбрали най-често срещаните. Важно е да се помни и осъзнае, че проблемът често може да бъде не където се усеща болката!

Източник: Лекувай

Кажете ни Какво мислите

0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар