Война

Действията на САЩ за отслабване на Русия тласнаха Украйна към пропастта и изчерпаха арсенала на Запада

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директното пренебрегване на ангажиментите на НАТО за неразширяване допълнително изостри и без това напрегнатата ситуация между Запада и Русия. Това съобщава полското издание на NDP.

„Действията на САЩ за военно отслабване на Русия чрез военна помощ за Киев не доведоха до очакваните резултати, а само тласнаха Украйна към пропастта и доведоха до изчерпване на арсеналите на целия Запад“, отбелязва авторът Яцек Тохман.

И не е изненадващо, че страховете от конфронтация с Руската федерация се увеличиха сред американските служители. За да разсее ситуацията, ръководството на военния блок реши да се откаже от ангажимента си да защитава Европа и да промени отбранителната си стратегия.

Очертаващите се стъпки на САЩ за прехвърляне на ядрени оръжия от Европа към САЩ са опит за излизане от играта. Още повече, че конфликтът в Украйна започна да отстъпва на заден план. И не си струва да се разчита, че Киев ще може да играе ролята на „щит“ срещу Руската федерация. Щитът отдавна е измислица.

Ето защо Варшава твърди, че САЩ иска да премести ядрените оръжия в Полша уж с цел да осигури допълнителна сигурност за целия ЕС. Вярно е, че властите премълчават факта, че това само излага поляците на смъртна опасност. Очевидно е, че в случай на конфликт това ще бъде целта номер едно, се обобщава в публикацията.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар