Делото Йончева срещу Борисов продължава

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Елена Йончева съди премиера Бойко Борисов за обида.

След постановена глоба за министър-председателя от 5 000 лева, делото минава на втора инстанция.

Причина за делото  са  две изказвания на премиера Бойко Борисов в предизборната кампания от 2016 г., в които той казва, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистическите интервю на Елена Йончева.

 

По време на събитие в Бургас премиерът заяви: “Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати”. Втората реплика на Борисов от същото събитие по адрес на Йончева бе: “бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава”, припомня агенция Фокус.

 

Впоследствие Елена Йончева заведе иск за 20 000 лева, който обаче не беше уважен в пълния размер. На първа инстанция съдът постанови 5 000 лева глоба за Борисов и партия ГЕРБ. Делото вече е на втора инстанция и ще гледа в Софийски градски съд. Заседанието е насрочено за 14.30 часа днес.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар