Делян Добрев: Незабавно да прекратим дерогацията за руски петрол – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От ГЕРБ-СДС приветстваха започналото разследване на Европейската комисия дали руската компания “Лукойл” се е възползвала от вратички в режима на санкции, за да спечели 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл.

“От година твърдим, че всички ползи от дерогацията са за “Лукойл” и управлението на Путин и че българският потребител няма никаква полза”, коментира депутатът Делян Добрев: “Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия възможен начин, защото те би трябвало да имат готовност и към момента, ако решим в срок от 24 часа да премахнем дерогацията, би трябвало да имат готовност за алтернативни доставки. Затова аз за пореден път в последните година и половина питам защо не разрешават да се премахне дерогацията? Защо заплашват с оставки? Защо “Лукойл” им е по-мил от интересите на българските потребители?”.


Добрев подготвя ново предложение за незабавно прекратяване на дерогацията, което ще бъде внесено в Народното събрание.

От своя страна Драгомир Стойнев от БСП заяви:

“Ако някой е правил някакви шашми, то е необходимо наистина да има такова разследване и това разследване трябва да докаже наистина, че някой е нарушил именно дерогацията на Европейската комисия. За съжаление, част от сглобката твърдят, че представителите на правителството са се облагодетелствали. Но за нас е притеснително, че нещо, което трябваше да служи и да подпомага единствено и само българската икономика, де факто се ползва за облагодетелстване, за нерегламентирана печалба…не знам от кого”.

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски дерогацията трябва да отпадне веднага:

“За нас трябва се случи веднага това нещо и трябва да има съгласие, защото, ако това не се случи, партиите, които не го подкрепиха, са про-Путин партии. И както се казва, днес е 10 ноември и демокрацията може да си отиде точно от про-Путин партии в България”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар