Делян Добрев: Правителството няма да оцелее до края на 2024 година – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

,,Основното ми опасение е, че ще бъде внесен Закон за държавния бюджет за 2024 година със силно завишена приходна част. За да могат да бъдат спазени трите процента дефицит, а от другата страна да могат да харчат за това, което си пожелаят”, това каза на пресконференция в Хасково депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

“Тяхното правителство и този финансов министър едва ли ще останат до края на следващата година, за да реализират този бюджет в своята цялост”, прогнозира Добрев.,,Любопитен съм да видя какъв бюджет ще предложи “сглобката” или “промяната. Защото в последните две-три години харчеха от готовите пари в държавата – основно от енергийните дружества, откъдето източиха над 3,5 милиарда лева. Вземаха заеми, за да харчат. Спряха всички инфраструктурни проекти, за да вдигат пенсии”, поясни депутатът.


Добрев коментира, че според тях приходите за следващата година едва ли ще надхвърлят съществено изпълнението на бюджета през тази година, като предполага, че изпълнението на бюджета ще бъде с два милиарда по-малко, отколкото заложеното.

,,Така приходната част за следващата година още при внасянето на бюджета от финансовото министерство трябва да бъде с такава реалистична преценка за приходната част”, допълни той. 

,,Ако тя е завишена както чуваме, примерно с осем милиарда лева, аз ще настоявам пред моята парламентарна група този бюджет да бъде отхвърлен още на първо четене и да бъде върнат на финансовия министър да си го поправи”, заяви Добрев.

Относно подготвяните данъчни закони той посочи, че вероятно ще има пак “лекомислени неща”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар