Делян Пеевски е водач на листата на ДПС във Велико Търново

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бишвшият депутат и бизнесмен Делян Пеевски се завръща в политиката. След като самият той отказа на предишните два парламентарни вота да бъде кандидат-депутат, този път той е приел номинацията и е водач на листата на Движението за права и свободи /ДПС/ във Велико Търново.

За това съобщи областният лидер на партията Гюнай Далоолу, който регистрира листата в Регионалната избирателна комисия.

„За мен е чест да обявя Делян Пеевски като водач на листата на 4 Многомандатен избирателен район /МИР/. Номиниран е от Областния съвет на ДПС и именно от историческата и духовна столица на България г-н Пеевски ни дава ясен знак, че се връща в политиката. Още миналата година той заяви, че има много да говори и много да даде на България. Обещавам ви, че много скоро той ще се появи на терен, за да участва в предизборната кампания. А тя ще бъде активна, политическа с много позитивизъм и много енергия“, заяви още Далоолу.

Областният лидер на ДПС беше категоричен, че целта на партията е да спечели 11 111 гласа, които са достатъчни за един от осемте мандата. За да се сбъдне това, Гюнай Далоолу обяви водача на листата точно в 11,11 часа. „Ние от 2009 г. винаги правим по 11-12 000 гласа. В последно време резултатът ни падна и нямаме мандат, за което има ред причини, но сега не е моментът да отварям темата“, обясни още областният лидер на ДПС. Гюнай Далоолу заяви, че ДПС стои категорично зад Делян Пеевски, въпреки проверките срещу него.

ДПС отива на избори с пълна листа от 16 човека. Втори в нея е зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, когото Далоолу определи като един от най-силните народни представители на партията. Под номер три е младата надежда на ДПС и бивш народен представител от 45-то НС Мастън Мастънов. Четвърти е самият областен председател Далоолу. В листата са още общинският председател на организацията във Велико Търново, както и представители на структурите в Павликени, Горна Оряховица, Свищов.

„Ние сме добре структурирана партия и разчитаме на всички 10 общини да ни подкрепят на изборите на 14 ноември. Убеден съм, че с Делян Пеевски ще успеем, защото той е човек с голямо сърце, всички помните колко дарения направи той в областта без да парадира“, каза Гюнай Далоолу.

Областният председател на ДПС обяви, че дните, в които водачът на листата ще бъде в областта, както и подробности около кампанията, ще станат ясни следващата седмица. На дневен ред е заседанието на Централното оперативно бюро днес, когато ДПС ще обяви кандидат-президентската си двойка

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар