Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски лично се обадил да покани Елена Йончева за листата на партията за евровота, сподели самата евродепутатка, която влезе в сегашния Европарламент, издигната от БСП.

“Делян Пеевски ми се обади лично. Покани ме в сградата на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че трябва да помисля. Обясних, че ще приема, ако имам правото да отстоявам това, което съм отстоявала и досега”, подчерта тя пред bTV.

Като евродепутат успях да направя пробив по редица теми, добави Йончева и отчете какво е постигнала.

“Водих преговори по цялостното законодателство в Пакта за миграция като председател на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше приет. Той отменя несправедливия за България Дъблински регламент. И ще спомогне за намаляване на безконтролната миграция”, посочи евродепутатът.

“Зависимости от какво? Всичко, което съм правила в тази сграда, показва, че аз нямам зависимости. По моя инициатива беше направена резолюция за България, в която се посочва, че имаме сериозни проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система. За да извоюваш такава резолюция, това показва, че няма зависимост”, категорична беше Елена Йончева.

“Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези битки. Предстои законодателство, свързано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Тази свобода си я давам аз. Като журналист и политик аз самата съм гаранция за свободата си”, добави евродепутатът.

През 2019 година Елена Йончева водеше листата на БСП за евроизборите. Надпреварата за първото място в евролистата бе между нея и председателя на Партията на европейските социалисти тогава и евродепутат Сергей Станишев. Кандидатурата на Йончева бе подкрепена с 95 гласа, а тази на Станишев – със 75. Двамата запазиха тогава добрия тон по време на предизборната кампания, въпреки че Сергей Станишев критикува Корнелия Нинова за подредбата на листата.

Само година по-късно отношенията между Елена Йончева и ръководството на БСП са влошиха. Йончева критикува Корнелия Нинова, а социалистите свалиха политическото си доверие от евродепутата.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар