Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган

ФБ/Пресцентър ДПС

Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган, защото почетният председател на ДПС Доган изигра хитро картите си – институционално. По места ДПС се организират в подкрепа на Доган и искат истинският лидер на ДПС Доган да се върне като пълноправен и единствен лидер на Движението. Това според мен ще стане.

Това прогнозира в интервю пред БНР журналистът Явор Дачков.

“Ако Доган се върне, вероятно ще стане, едва ли ще остави Пеевски в редиците си, след като прекрачи червените линии”, допълни той в предаването “РадиоТочка”.

Според него Делян Пеевски е отворил широк фронт срещу себе си – Бойко Борисов, Ахмед Доган и президента Румен Радев. И твърди, че и тримата “играят тънко тази игра и никой няма да тръгне на открита война”, защото “Пеевски е силов играч”.

“Преформатирането на властта трябва да стане тънко, войната е факт. На Доган не остави нищо друго освен да го отстрани. Борисов предложи кабинет, за да излезе достойно от позицията. Това бе кабинет на избирателите на ГЕРБ и отдаде почит на тях”, коментира Дачков.

Той смята, че една дума не би била достатъчна да се определят процесите у нас.

“Процесите са сложи, приключва един етап от българската история и ще бъде груба грешка да го назовем само с една дума. Приключва опитът за силово моделиране на властта и политическия живот. Свършва преходът, както беше заченат през 1990 г. с партийно-криминални структури и опитът да се организират българите по опита на Сицилианската мафия. Тези, които започнаха от 90-те г. с манталитета да се управлява в България, си остава такъв и води до райониране на демокрацията и отлив на хората да участват в този пошъл театър”, каза Дачков.

Според него “Пеевски се опитва да овладее партията и отказа да стане подставено лице на Доган, както бяха предишните на ДПС”: “Отстраняването на Пеевски от властта ще има големи последици за България. Не виждам как ще оцелее при мощни противници Бойко, Радев, Доган.”

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар