Демерджиев: Дали Гешев не е предприел действие, което да притеснява някого? – Властта – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Демерджиев: Дали Гешев не е предприел действие, което да притеснява някого?

стоп кадър/НОВА

При искането за освобождаване важно е кой ще замени главния прокурор и дали няма да е играч от същия отбор. Възниква въпросът дали Иван Гешев не е предприел действие, което да притеснява някого. Обезпокоително е политическото искане за смяна на главния прокурор, може да е подмяна. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде Нова тв.“Ако главният прокурор искаше да предотврати тази ситуация, трябваше да засили работата си по висящите съдебни производства и по този начин да отнеме възможността на някои лица, на които трябваше да бъдат повдигнати обвинения, сега да се саморазправят с него. Това бездействие не го толерирам”, подчерта той.


Демерджиев коментира и мерките за пътна безопасност в София. “От няколко месеца правим анализ, 200 полицаи допълнително ще започнат да патрулират в София от 9 юни. “Метрополитен” има близо 11 млн. задължения, които се поемат от МВР. Вместо петте камери, които ни се предлагат, по-добре е да се изплатят задълженията. Ще приемем всяка помощ”, посочи министърът. 

По думите му с над 25% са повече санкционираните шофьори. “Има много институции трябва да се ангажират в безопасността на пътя, сред тях са и стопаните му. Нито маркировката, нито осветеността или работата на светофара, са задължение на МВР. Имаме сигнали за множество нарушения, включително купени шофьорски книжки. Поръчани са нови автомобили за полицията, стотици камери и нови тестове за алкохол и наркотици. Заварих полицията с коли с гуми на 6-7 години, което е неприемливо”, коментира той. 

Демерджиев отказа да коментира масовите обиски в пловдивска дискотека, като уточни, че текат проверки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар