Демерджиев за голия екшън в Пловдив: Публична тайна е, че в такива барове има наркотици – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Нито съм разпоредил операцията, нито бях предварително уведомен за нея”. Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в кулоарите на Народното събрание на въпрос относно акцията в Пловдив, където в клуб “Бушидо” бяха съблечени 400 души и държани в заведението  с часове. 

Той заяви, че подобни операции срещу разпространение на наркотични вещества се провеждат редовно.“Проведени са над 2000 такива операции от началото на годината в страната. Задържани са близо 3000 човека, също са образувани и досъдебни производства. Публична тайна е, че в подобен тип заведения се разпространяват наркотични вещества”, заяви Демерджиев, като добави, че хората, които се занимават с такива практики трябва да бъдат установени.


Той коментира, че информацията, която получава от директора на МВР- Пловдив и от медиите е противоречива и преди да излезе с официално изявление по темата, ще трябва да извърши проверка по случая.

Въпреки думите на вътрешният министър публична тайна е, че по време на акцията са има  редица закононарушения от страна на служителите на МВР.  Това са и категоричните позиции на редица юристи и експерти, които коментираха акцията.

От друга страна не е ясно за какви противоречия говори Демерджиев при положение, че и на брифинг шефът на полицията Васил Костадинов призна, че хората са били събличани и обискирани.

“Има информация за взрива срещу главния прокурор, но тя е оперативна. Голяма част от нея се обработва от анализаторите от Европол. Има конкретни данни, които сочат към определени лица”, коментира по случая с атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

По думите му ще бъде направено всичко възможно с целия ресурс, включително на партньорските служби, да се стигне до извършителите и поръчителите на този взрив. Той отрече да е изнасял оперативна информация във връзка с атентата от парламентарната трибуна.

Фото: Под тепето

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар