„Демократична България“ би участвала в кабинет, подкрепен от БСП и ДПС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов заяви за Би Ти Ви, че партията би участвала в кабинет, подкрепен от БСП и ДПС, но не и в правителство с мандат на някоя от тези партии. Избраният за депутат от политическата сила отхвърли възможността ГЕРБ да съставят кабинет, тъй като са в „изолация заради корупцията и всички безобразия“.

Подобна теза изказа и друг избран за народен представител от „Демократична България“. Пред „Нова телевизия“ Мартин Димитров не изключи и възможността от нови избори, ако не се състави „разумно правителство“.

Атанасов каза още, че „Демократична България“ би участвала в разговори с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, ако тя получи мандат за съставяне на кабинет. Той добави, че е много важно да се види и кои ще са коалиционните партньори в бъдещото правителство.

„Няма да преговаряме с БСП за техен кабинет, но ако те подкрепят правителство, в което ние ще участваме, това е тяхно право. С ДПС не се виждаме във властта“, заяви Атанасов, като уточни, че не може да спре депутатите на движението да подкрепят кабинет на новите партии в парламента.

„Бихме участвали в правителство с антикорупционна програма и министри, които ще осъществят тази програма“, допълни Атанасов.

Според Мартин Димитров съдебната и изборната реформа не могат да бъдат отлагани отново и затова е нужно бързо да започне да се работи по тях, дори и новият парламент не просъществува дълго.

 

„ГЕРБ, БСП и ДПС създадоха омагьосан кръг, който доведе до бедността сред населението. Ако едно правителство получи подкрепа заедно с предложените реформи, които заявява, че ще извърши, е добре“, каза Димитров.

„Съдебната реформа е ключът да започнем да се развиваме по-бързо. Заради липсата ѝ не идват инвеститори. Трябва да я сложим на масата и да видим какво ще кажат другите партии, защото в момента на думи всички много подкрепят“, допълни Димитров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар