Демокрация ние никога не сме имали, не сме я виждали! И майната й на оная демокрация, която гледахме по филмите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ядосвам се, когато чета и слушам, че демокрацията била виновна за клетия ни хал, а тези, които изказват подобни твърдения не разбират или забравят, че това, в което ние живеем не е никаква демокрация, а е някаква демократура, наследена от от една диктатура. Демокрация ние никога не сме имали, не сме я виждали, не знаем как изглежда и не знаем на какво точно мирише. Къде да я търсим тая демокрация? В управленските безумия на първобитните ни диктатори ли? Или в правосъдието? Може би е в законотворчеството? Или в купените медии?

Нашата демокрация не е демокрация, защото е някаква гаражна конструкция. Нашата демокрация е белот в беседката пред панелния блок или скандал в селската кръчма. Нашата демокрация е някаква чудовищна деформация. Аз не знам как точно изглежда истинската демокрация, защото никога не съм я виждал и нямам представа на какво мирише. Знам само, че когато нашенската демокрация се появи в началото на 90-те години на миналия век, ние си зарешетихме терасите и започнахме да блиндираме вратите на панелните си анартаментчета, а сегашните управници ни принуждаваха да им плащаме за едни стикери на СИК и ВИС и днес ни управляват с държавни стикери, които на всичкото отгоре няма откъде да се купят.

Затуй слезте до мазето, наточете си кана вино, шише ракия и малко зелев сок за утре сутрин. Раздайте мазната колода карти и излъжете комшията, че имате терца майорна, докато той ви лъже, че има петдесе от пики с белот. И майната й на оная демокрация, която гледахме по филмите! И тя умря

Любо Кольовски

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар