Денис Пушилин

Денис Пушилин обяви каква съдба чака пленените азовци, които бяха изкарани от катакомбите на завод „Азовстал“!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подготвят се документи за провеждане на международен трибунал над украинските военнопленници, които сега се намират в ДНР, каза ръководителят на непризнатата „република“ Денис Пушилин, цитиран от информационните агенции.

„Що се отнася до затворниците, с тях работят съответните профилирани ведомства. Що се отнася до чуждестранните наемници и чужденците в техния състав, информация ще бъде публикувана по-късно. Що се отнася до съдбата им в бъдеще, всичко е абсолютно очевидно:

Сега те са задържани на територията на ДНР, където в бъдеще се предвижда международен трибунал, в момента се подготвят съответните документи, пише се уставът на трибунала.

Възможно е да има междинни трибунали по примера на събитията след Великата отечествена война“, каза Пушилин в ефира на руската телевизия.

На 20 май Министерството на отбраната на Русия обяви пълното освобождаване на територията на металургичния завод „Азовстал“. 2439 украински войници, включително от полка „Азов“ сложиха оръжие и се предадоха, като срещу последните са заведени наказателни дела в Русия.

В петък вечерта в руските медии и телеграмни канали се появи видеозапис със Сергей Волински/Волина/, командир на 36-а бригада на морската пехота на украинските сили, в който той се представя и потвърждава, че е попаднал в плен. Командирът на „Азов“ Денис Прокопенко и заместникът му Святослав Паламар също са пленени.

Руското министерство на отбраната съобщи, че командирът на „Азов“ Прокопенко е бил изведен от територията на комбината със специален брониран автомобил, „поради омразата на жителите на Мариупол, и да го предпазят от желанието на жителите на града да го избият заради многобройните му злодеяния“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар