Деница Сачева: Повече няма да има диктат на втория в парламента – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Деница Сачева: Повече няма да има диктат на втория в парламента

Стоп кадър/бТВ

Диктат на малцинството и диктат на втория съм сигурна, че повече няма да има.

Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ кандидатът за депутат от ГЕРБ – СДС Деница Сачева.

Винаги сме се опитвали да управляваме с разум, докато от другата страна са се опитвали да управляват с принуда и натиск. Победи разумът, но разумът доведе дотам, че отново сме на избори.

В отговор на въпрос има ли за цел ГЕРБ – СДС Бойко Борисов отново да стане премиер на България, Деница Сачева коментира: “Винаги сме казвали, че Борисов е най-подготвеният да бъде премиер заради опита, който има. Ако ГЕРБ е първа политическа сила и има 10 и повече процента разлика, значи гражданите са дали доверие и на лидера на ГЕРБ, а лидерът на ГЕРБ е Борисов. Логично е партията, спечелила изборите, да излъчи своя премиер, логично е тя да има най-голямо участие в правителство и е логично тя да излъчи лидера си за премиер. Разумно е да върнем към логиката в политиката, а не да си губим времето с празни приказки”.

Има моменти, когато нямаме достатъчно ясна обществена подкрепа, има опит обществото да бъде убедено, че има универсално вълшебно решение. Затова в такива моменти е по-добре да отстъпим, за да убедим обществото в правотата си, заяви още Сачева.

В отговор на въпрос за конституционните промени, тя отбеляза, че подкрепата на ГЕРБ – СДС е била мълчалива: “Ясно се вижда колко неработещи са някои от текстовете. Опитвали сме се да подобрим всяко едно предложение на “Продължаваме промяната – Демократична България”, включително и за Конституцията. Смирението и компромисите, които проявихме, бяха необходим период в който всички да видят дали “царят е гол” или има някакви идеи”.

Със сигурност следващото правителство трябва да бъде политическо, защото този експеримент (сглобката – б.ред.) катастрофира. Трябва да се върнат хора, които съзнателно се занимават с политика и които са овластени от хората да провеждат тази политиката, добави Сачева.

 

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар