Денков продума: Земеделците са лъгани много пъти

Денков готов да върне богослуженията в Руската църква, ама не знаел от него ли зависи?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата е готова да съдейства за възстановяване на богослуженията в храм „Св. Николай Мирликийски”, съобщиха от пресслужбата на кабинета, пише БТА.

Премиерът Николай Денков е в контакт със Светия синод на Българската православна църква по казуса с църквата „Св. Николай Мирликийски”. В разговор с негови представители той заяви готовността на държавата да съдейства за възстановяване на богослуженията в храма, ако това е в нейните правомощия и Светият синод сметне за необходимо, информират от правителствената пресслужба.Вчера граждани се събраха пред Руската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в София, която беше затворена след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници. Вярващите запалиха свещи и оставиха цветя пред входа на храма. Те поискаха църквата да бъде отворена.


Днес със своя заповед българският патриарх Неофит, в упражняване на правомощията си на Софийски митрополит, в чиято епархия се намира храмът „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, лично назначи свещеници от София, които ще поемат обгрижването на храма, като извършват обичайните богослужения, съобщиха от Светия синод.

Междувременно българският посланик в Москва бе привикан в руското външно министерство и му беше връчена изключително остра протестна нота. 


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар