Денков: За ротацията ще говорим аз и Габриел, глупаво е да пада главата на Тагарев – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При ротацията през март министри трябва да бъдат сменяни само там, където има сериозна необходимост. Това заяви премиерът Николай Денков и допълни, че от него няма да се чуят имена на министри, които трябва да бъдат сменени. Разговорите за ротацията ще започнат между него и Мария Габриел и те трябва да очертаят принципите, по които ще бъде осъществена тя.

“Този разговор трябва първо да се състои вътрешно, между нас с госпожа Габриел, с вицепремиерът Габриел, и когато ние имаме яснота, когато видим какви са възможностите за подкрепа от политическите сили, едва тогава аз поне ще.-.. защото имаме още два месеца. През тези два месеца държавата трябва да работи, министрите трябва да работят на макс. Ние не можем да си позволим два месеца да си говорим за ротация”, обясни той.

Според Денков обявеното от здравния министър Христо Хинков, че няма да остане на поста си след ротацията, показва, на какъв сериозен натиск от различни страни са подложени министрите.

“Министър Хинков свърши доста работа. Да, има задачи, които се забавиха, но трябва да се види дали има обективна причина за забавянето, или не”, посочи още премиерът.

Премиерът определи като абсолютно несериозно грешка на чиновник да бъде причина за смяна на министър като Тодор Тагарев. Повод за коментара му е напрежението около Министерството на отбраната, което не е изпратило покани на депутати да присъстват на водосвета за Богоявление.

Денков каза, че идеята министърът на финансите Асен Василев да е втори вицепремиер е дошла от ГЕРБ. Според него това е възможен вариант и ако бъде поставен на масата от тях, няма да има възражения.

Премиерът каза още, че е нормално да бъде направен преглед на работата на заместник-министри и областни управители и не се изключва промяна и там.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар