Денков за споразумението на ГЕРБ: Хубаво е, че имаме предложен документ – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Денков за споразумението на ГЕРБ: Хубаво е, че имаме предложен документ

Стоп кадър/ФБ/МС

Нямах време да прочета документа, но е хубаво, че имаме предложен документ на масата. Това е добро начало на истинските преговори между двете страни в тази дискусия. Това заяви премиерът Николай Денков в отговор на журналистически въпрос относно предложения по-рано днес проект на коалиционно споразумение, предаде репортер на “Фокус”.

“За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите, така че да сме сигурни, че управленската програма ще бъде направена по начин, който ще бъде убедителен за обществото и ще постави нови стандарти на управление на правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори”, заяви Денков.

Той коментира, че анализът на министрите ще стане публичен, когато “всичко е поставено на масата”.

Мария Габриел отказа да коментира колко министри трябва да имат съответно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в кабинета след ротацията. Тя каза, че е било много важно да се направи анализ на работата на министрите. 

“За нас е важно “какво”, а “какво” означава – много ясна посока, много ясни реформи, много ясни принципи, много ясен механизъм на работа. След това “как” – това ще продължим да го обсъждаме, и чак след това ще дойде въпросът за позициите”, заяви Габриел.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар