Денков: Зеленият сертификат ще продължи да се изисква за учителите и няма да се прави изключение. – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще внесат днес проект на постановление на МС за осигуряване на 13 милиона лева за безплатни щадящи тестове за най-малките ученици, така че да се осигури връщането им в клас. Това съобщи на брифинг пред медиите здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

„Желанието е децата да се върнат в клас още от понеделник, но все още не е сигурно, че тестовете ще бъдат осигурени дотогава. Ако тази практика проработи, ще въведат щадящо тестване и за по-големите ученици“, посочи Кацаров.

Образователният министър Николай Денков заяви, че се следи графиката на пандемията и е видно какво се случва с пандемията и тя показва, че около 15 септември е имало под 100 деца, а в последните дни са надхвърлили 500 на 100 000.

Денков е категоричен, че зеленият сертификат ще продължи да се изисква за учителите и няма да се прави изключение.

„Това, което затваря обществените институции не са министерствата, а риска за децата“, заяви министърът на образованието Николай Денков на брифинг.

„Ситуацията е променена и подходът, който имахме до сега също трябва да е се промени. Досега работехме с локализиран подход“, подчерта той.

„Имаме нужда от помощ и от учителите. Те се справиха изключително добре с тази ситуация, но и те трябва да дадат съгласие за тестване два пъти седмично, за да се подобри ситуацията“, каза още той.

„Искаме до няколко дни да тръгнем поетапно с останалите випуски от 5-ти клас нагоре“, уточни просветният министър.

„Благодарен съм на мрежата за децата. Имаме тяхното уверение, че те ще съдействат децата да са по-добре информирани“, добави от своя страна Стойчо Кацаров.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар