Денков и Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей

Денков и Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът в оставка Николай Денков и вицепремиерът в оставка Мария Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей, който оглави опелото на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от правителствената пресслужба.

“В днешния ден на траур Вие сте в България и това е високо оценено”, отбеляза Денков. “Неофит винаги ще остане в сърцата ни, защото той олицетворява християнските ценности”, заяви вицепремиерът Габриел.

Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей изтъкна позитивните отношения между държавата и църквата в България, което е за добруването на българските граждани.

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха всички на срещата. В хода на разговора беше обсъдено значението на християнските ценности, културният обмен, както и засилената подкрепа на българското правителство за българската общност в Истанбул. Друг акцент в разговора беше руската агресия срещу Украйна и невинните жертви и разрушенията, които предизвика, допълва информацията от правителствената пресслужба.

България изпрати днес Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия в София вследствие на многоорганна недостатъчност.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар