Денков Зеленски

Денков и Киро заливат България с нискокачествено и пълно с пестициди украинско зърно, токсично от касетъчните бомби

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинското слънчогледово и житно зърно е извън нормите на ЕС. То се изнася за консумация предимно за страни от Африка и Третия свят, за да компенсира недостига на храна и да бори перманетния глад. Нормите на пестициди и ГМО в него нямат нищо общо с европейските. Има сериозни твърдения, че зърното от Украйна е токсично заради използването на касетъчни бомби във войнатв и от двете страни.

Най-лошото е, че качественото българско зърно ще отива в богатите европейски страни като Италия, Испания, Германия и Франция, а евтиното и много по-нездравословно украинско зърно ще го замести в продуктите за трапезата на болните и бедни българи. Това е замисълът на проамериканските соросоидни проксита от Продължаваме Промяната. Безродниците не се спират пред нищо, за да угодят на господарите си, дори с цената да доунищожат българския народ. Дори Полша, която е най-верният съюзник на САЩ и съсед на Украйна, категорично отказва внос на украинското зърно. Поляците да земеделска държава и добре знаят за какво иде реч.

Премиерът Николай Денков защити предложението за отпадане на забраната за внос за украинско зърно в България след 15 септември.

В началото на днешното правителствено заседание министър-председателят коментира, че освобождаването на вноса от Украйна ще намали цените на основните хранителни стоки и инфлацията у нас, което ще подпомогне хората с най-ниски доходи и ще увеличи приходите в бюджета от внос и износ.

Същата теза разви в задочен спор със земеделския министър и един от съпредседателите на Промяната Кирил Петков.

„Слагаме на кантара цената на храните срещу интересите на един сектор, който обаче продължава да бъде много подпомаган. Много по-важно за нас в момента е инфлацията на храните за всички 7 милиона българи“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар