Денков промълви: Крайно време е СЕМ да се справи с дезинформацията

Денков каканиже пред американци: Силни сме в роботиката и автомобилната индустрия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„България е вход към Европа благодарение на географското си положение и границата с Турция, а заедно с доброто образование, което осигурява подготовката на таланти и експерти, предлага множество възможности за инвестиции.“

Това послание отправи премиерът Николай Денков по време на среща с представители на 15 от най-големите американски компании, съобщиха от пресслужбата на кабинета. В нея взеха участие посланикът на Съединените американски щати (САЩ) в България Кенет Мертен и председателят на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт, пише БТА.Регионът ще се развива и искаме България да бъде централна част от този процес. Убеден съм, че можем да я превърнем в негов бранд.


Страната ни е силна в множество сфери, сред които са на електрониката, информационните технологии, роботиката, медицина, автомобилната индустрия, отбранителната индустрия. Искаме да развием модерна европейска високотехнологичната индустрия. Имаме всички условия да направим нещо по-голямо. Затова търсим по-големи инвеститори като вас”, обърна се към участниците в срещата министър-председателят.

Николай Денков отбеляза икономическия растеж на България, въпреки пандемията и войната в Украйна. Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната ни бележи ръст от 3,9% през 2022 г.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар