Николай Денков: Шансът да съставим кабинет е малък, но трябва да направим всичко възможно

Денков: Направени бяха всички възможни компромиси, очаквах повече подкрепа от БСП и БВ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Трябва да завършим процеса, както го обявихме в начало. Ще внесем декларацията за гласуване в пленарна зала. Надявам се то да бъде в четвъртък, най-късно в петък. В зависимост от резултата ще продължим нататък с предлагане на кабинет, или ще върнем мандата“. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA“ акад. Николай Денков.

Кандидът-премиерът на ПП уточни, че през почивните дни от „Продължаваме промяната“ са разговаряли с политическите сили, които днес са били на срещата.„Редакционните промени, които можехме да направим, ги направихме. Бяха прибавени точки, други бяха извадени. Всичко, което можеше да се свърши, успяхме да го направим“, каза Денков.


„Имах очаквания за по-категорична подкрепа от БСП и БВ“, обясни Денков. Той обясни, че от ПП са отворени за още преговори. „Направени бяха всички компромиси, около които може да има стабилна линия, около която да се обединим“, продължи той.

Основният въпрос според него е дали ще има правителство. „Ние подходихме прагматично. Не сложихме имена на министри, защото дискусията ще се отплесне в друга посока. Ние трябва да видим дали можем да се обединим около задачите, които трябва да решаваме“, каза Денков.

С президента преди това е имало задълбочена дискусия по важните въпроси. „Не е имало критика. Всеки каза позициите си. Беше истинска дискусия за проблемите, приоритетите и задачите, които имаме да решаваме“, каза Денков.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар