Денков: Няма шанс да чуем ГЕРБ за персоналния състав на проектокабинета – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Коалицията “Продължаваме промяната-Демократична България” няма да води преговори по персоналния състав на проектокабинета с ГЕРБ-СДС. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

“Направихме го не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми, не приемаме условия. Опитваме се да свършим това, което би било най-полезно, за да се разплете този пъзел – как да направим работещо правителство. И с откриването на парламента го направихме – нестандартен ход, но проработи. Има законодателна програма, има председател. Същото се опитахме да направим и тук, коментира той.Според акад. Денков задължение на Борисов е да реши какво ще прави с първия мандат. “Ние сваляме картите на масата, казахме какво предлагаме, да решават какво ще правят”, коментира той.


По думите му съставът на проектокабинет, който ПП-ДБ предлагат, не е консултиран с ГЕРБ. “Те го получиха като списък, след като беше излязъл по медиите. Ясно искам да кажа, че преговори по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ. Гледаме да станат по-добре програмите, които трябва да се изпълняват. Преговаряме по това какво трябва да се свърши и за какво би имало подкрепа”, допълни бившият министър на образованието.

Николай Денков категорично заяви, че преговори с партията на Бойко Борисов за министри и зам.-министри не се водят. “Първият мандат се държи от ГЕРБ, вече всички въпроси трябва да са към тях. Имат три избора: да подкрепят този кабинет с втория мандат; да си направят техен кабинет на малцинството и да си търсят подкрепа от други партии. Третият вариант е да направят кабинет с БСП и ДПС – хартиената коалиция”, каза още депутатът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар