Денков: Министри няма да сменям. Ние имаме правителство. Който иска да го свалѝ

Денков плаши гаргите: Ще си подам оставката!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата. Очевидно има култура в полицията, подчертавам – сред част от хората, която смята за нормално да излезеш и да биеш деца, хора, които са беззащитни – това е абсолютно неприемливо. Това заяви премиерът на брифинг в Министерския съвет.

Той постави и ултиматум: „Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава сериозна санкция, включително изясняване, защо това се случва периодично в полицията, как го премахваме, ще си подам оставката„. Денков поиска вътрешният министър да излезе с ясна позиция по отношение на случилото се на протеста срещу БФС от миналата седмица.

„Моето отношение към министъра ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако излезе и каже нещата, които аз казвам, има действия и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем„, каза още той.

Той коментира и твърденията за вмешателство в работата на МВР от страна на Кирил Петков: „Това, което мога да кажа, че ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те винаги са били за това, че трябва да се свърши работата по отношение на опазването от купуването и продаването на гласове„.

Той обаче обясни, че министърът е предлагал хора, които да бъдат назначени в министерството, но за тях е имало сигнали за “проблеми“, включително образува и досъдебни производства, а Петков е казвал “тези хора са неприемливи“.

„Никога не е имало разговори от тип „тук трябва да е печеливша една партия или губеща друга„, категоричен бе той.

Премиерът поиска Народното събрание да създаде Анкетна комисия, която да установи какво се е случило в деня на протеста, кой носи отговорност за насилието, защо има полицаи без документи за идентификация и други.

Източник: Фокус


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар