Денков: Позициите на президента Румен Радев относно Русия съвпадат с тези на Кремъл – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Денков: Позициите на президента Румен Радев относно Русия съвпадат с тези на Кремъл

Стоп кадър/ИА Фокус

Позициите на президента Румен Радев относно Русия съвпадат с тези на Кремъл. Това каза депутатът от ПП–ДБ Николай Денков.

“Мнозинството в НС показва ясно, че трябва да се спазва проевропейската посока, която отговаря на интересите на България. България е защитена, когато е част от Европейския съюз и НАТО. България трябва да бъде представена от министър-председателя на срещата на върха на НАТО във Вашингтон”, каза той.

Според Денков позициите на президента по темите, свързани с Русия и Украйна, съвпадат напълно с позицията на Кремъл и ръководството в Русия. “Президентът заема неправилна позиция, която не съответства на българските интереси. Българският интерес е войната да е възможно по-далеч от границите на България”, заяви Николай Денков.

“Позицията на ПП-ДБ е напълно ясна – България трябва да има последователна външна политика, която по Конституция се води от Министерския съвет, и съответно МС трябва да вземе решение кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон”, подчерта Денков.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар